Levesek

Gazpacho

Kánikulában tökéletes választás az andalúz paradicsomleves.

Gazpacho

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még senki sem értékelte)
Loading...

Hozzávalók

  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 szikkadt zsemle, darabokra tépkedve
  • 3 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 2 evőkanál borecet
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 50 dkg érett paradicsom, kimagozva és felkockázva
  • 1 közepes kígyóuborka, megpucolva
  • 5 dl 100%-os paradicsomlé
  • só és frissen őrölt bors

Elkészítés

1

A hagymát felaprítjuk, és 2 evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez.

2

Az aprított hagymát a többi hozzávalóval együtt turmixgépben összepépesítjük.

3

A levest sózzuk-borsozzuk. Tálalásnál megszórjuk a félretett hagymával.

Megjegyzés

4 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet