Köretek

Ünnepi lila káposzta

Tökéletes kísérője a sült libának vagy akár a ropogós sült malacnak.

Ünnepi lila káposzta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 értékelés, átlag: 5,00 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 1 kis fej lila káposzta, negyedelve, torzsája nélkül, vékonyan csíkokra vágva (tisztítva kb. 75 dkg)
  • ½ dl almaecet
  • 2 dl 100%-os feketeribizli-lé
  • 3 evőkanál cukor
  • 4 szegfűszeg
  • 1 evőkanál vaj
  • só és frissen őrölt bors

Elkészítés

1

Egy vastag aljú lábosba szórjuk a káposztát, ráöntjük az ecetet, a ribizlilevet, megszórjuk a cukorral, kevés sóval, és hozzáadjuk a szegfűszeget.

2

Az egészet alaposan összekeverjük, nagy lángon felforraljuk, majd lefedve, egészen kis lángon, néha megkeverve 3 (!) órán át pároljuk. (Ennél a pontnál kihűtve, zárható dobozban a hűtőben tarthatjuk 2-3 napot. Tálalás előtt újramelegítjük.)

3

Elkeverjük benne a vajat, és egy utolsó sózás, borsozás után tálaljuk.

Megjegyzés

4 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet