Köretek

Chilis édesburgonya-saláta

Édes, csípős és citrusos ízek találkozása. Kiválóan passzol ázsiai fűszerezésű halas ételek mellé is.

Chilis édesburgonya-saláta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 értékelés, átlag: 5,00 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 80 dkg édesburgonya, meghámozva és 2×2 cm-es kockákra vágva
  • 5 dkg mazsola
  • 1 nagy csokor friss korianderzöld, felaprítva
  • 1 piros chilipaprika, kimagozva és vékonyan felszeletelve
  • Az öntethez:

  • 1 sonkahagyma, finomra aprítva
  • 1 zöldcitrom reszelt héja és leve
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 dl olívaolaj
  • ½ teáskanál Cayenne-bors
  • 2 teáskanál őrölt római kömény
  • só és frissen őrölt bors

Elkészítés

1

A felkockázott édesburgonyát feltesszük főni egy nagy fazék hideg, sós vízben. Forrástól számított 5-6 perc alatt puhára főzzük.

2

A felaprított sonkahagymát beleszórjuk egy nagy salátástálba. Hozzáadjuk a reszelt zöldcitromhéjat, a zöldcitromlevet és a balzsamecetet, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük az olajat. Fűszerezzük a Cayenne-borssal és a római köménnyel. Sózzuk, borsozzuk.

3

A főtt édesburgonyát leszűrjük, és azonnal a fűszeres öntetbe forgatjuk. Teljesen kihűtjük. (1 nappal korábban elkészíthető. Zárt dobozban a hűtőben tartható.)

4

Tálaláskor a mazsolát belekeverjük a burgonyasalátába. Ezután megkóstoljuk az ételt, és ha szükséges, újrasózzuk. Aprított korianderzölddel és a chilidarabkákkal megszórva adjuk asztalra.

Megjegyzés

4 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet