Főételek

Tőkehal sörtésztában

A könnyű és ropogós tészta titka a jéghideg hozzávalókban rejlik, ezért a mélyhűtős lépést nem szabad kihagyni. A sütőpor pedig nem tévedés, ez teszi látványosan pufivá a bundát – a kurkuma pedig gyönyörűen megszínezi.

Tőkehal sörtésztában

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 értékelés, átlag: 4,50 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 40 dkg finomliszt
  • 4 db 17 dkg-os, 2,5 cm vastag tőkehalfilé
  • só és frissen őrölt bors
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 1 teáskanál őrölt kurkuma
  • 5 dl világos sör, behűtve
  • A sütéshez:

  • napraforgó-, kukorica-, mogyoró- vagy szőlőmagolaj

Elkészítés

1

A lisztet beleöntjük egy zacskóba, és legalább 15 percre betesszük a mélyhűtőbe.

2

Az olajat 5 cm-es rétegben egy kb. 26 cm átmérőjű, mély serpenyőbe öntjük. Alacsony tűzön lassan 185 fokra hevítjük, ezt olajhőmérővel ellenőrizhetjük.

3

A halfiléket sózzuk, borsozzuk. Magunk mellé készítünk egy papírtörlővel bélelt tálcát, erre szedjük majd őket.

4

A tűzhely mellé készítünk egy nagy keverőtálat, és összekeverjük benne a hideg lisztet a sütőporral és a kurkumával. Ezután hozzáöntjük a sört, és gyorsan elkeverjük. Nem baj, ha maradnak benne kisebb csomók.

5

Egy halfilét papírtörlővel teljesen szárazra törlünk, és már mártjuk is a tésztába, majd óvatosan beleengedjük a forró olajba. A serpenyőt egy kicsit megmozgatjuk, nehogy a bunda leragadjon. Gyorsan melléteszünk egy másik leszárított, sörtésztába mártott halfilét is.

6

A 2 halszeletet 5-6 percig sütjük, majd szűrőkanállal kiemeljük, és a papírtörlős tálcára tesszük.

7

Ugyanígy megsütjük a másik 2 halszeletet is. Azonnal tálaljuk.

Megjegyzés

4 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet