Főételek/ Újdonság

Tavaszi sült csirke

Hagyományos ízek felfrissítve – mint egy falusi vasárnapi ebéd, csak kevesebb kalóriával.

Tavaszi sült csirke

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 értékelés, átlag: 4,00 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • kb. 1¼ kg csirkehús (csontos, bőrös csirkecomb, -szárny és -mell vegyesen), kisebb darabokra vágva
  • 2 evőkanál libazsír
  • só és frissen őrölt bors
  • 1 dl száraz fehérbor
  • A zöldséges krumplihoz:

  • 50 dkg krumpli, megmosva és 2×1 cm-es hasábokra vágva
  • 25 dkg zeller, megtisztítva és 2×1 cm-es hasábokra vágva
  • 25 dkg sárgarépa, meghámozva és 2×1 cm-es hasábokra vágva
  • 2 alaposan megmosott citrom, negyedekbe vágva
  • 1 fej fokhagyma, gerezdekre szedve és megtisztítva
  • 2 rozmaringág, 5 cm-es darabokra vágva
  • A tálaláshoz:

  • 1 csokor apróra vágott friss petrezselyem

Elkészítés

1

Előmelegítjük a sütőt 230 fokra.

2

A csirkedarabokat bekenjük libazsírral, majd alaposan megsózzuk, megborsozzuk.

3

Az újkrumplit, a zellert és a sárgarépát egy 30×40 cm-es tepsibe szórjuk. Hozzáforgatjuk a citromnegyedeket, a fokhagymagerezdeket

4

és a rozmaringot. sózzuk, borsozzuk, aztán ráöntjük a bort, és a bőrös oldalukkal felfelé ráfektetjük a csirkedarabokat.

5

A tepsit alufóliával lefedjük, és a krumplis-zöldséges csirkét 35 percig sütjük. Ekkor kiszedjük a sütőből, és a csirkedarabokat egy pillanatra kiemeljük a tepsiből. a zöldséges újkrumplit átkeverjük a tepsiben, visszatesszük rá a húsokat, és meglocsoljuk a tepsiben összegyűlt lével.

6

Az ételt 15 perc alatt készre sütjük.

7

A sütőből kivéve néhány percig pihentetjük a húst, majd petrezselyemmel megszórjuk a zöldséges újkrumplit, és ezzel együtt tálaljuk.

Megjegyzés

4 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet