Főételek

Sütőtökös csirke

Kényelmes és különleges. Külön jutalompontot ér, hogy keveset kell utána mosogatni, mert csupán egyetlen tepsi és egyetlen tál szükséges hozzá.

Sütőtökös csirke

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (29 értékelés, átlag: 3,66 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 60 dkg csirkemellfilé, ujjnyi csíkokra vágva
  • 75 dkg sütőtök (tisztított súly), 2×2 cm-es kockákra vágva
  • 2 fej lila hagyma, vékony szeletekre vágva és gyűrűkre szedve
  • só és frissen őrölt bors
  • Az olívaolajos öntözőléhez:

  • 1½ dl olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma, szétnyomva
  • 1 kezeletlen citrom reszelt héja és frissen facsart leve
  • 1 evőkanál füstölt őrölt pirospaprika
  • ¼ teáskanál chilipehely
  • 2 késhegynyi frissen reszelt szerecsendió
  • A tálaláshoz:

  • 1 csokor apróra vágott friss koriander

Elkészítés

1

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és sütőpapírral kibélelünk egy 30×40 cm-es, mély tepsit.

2

A csirkecsíkokat egy tálban megsózzuk, megborsozzuk, és átforgatjuk, hogy minden húsdarabot érjen a só és a bors. Beletesszük a tepsibe, hozzáadjuk a sütőtökkockákat és a gyűrűkre szedett lila hagymát, majd megint sózunk, borsozunk egy kicsit, és az egészet jól összeforgatjuk.

3

Az olívaolajos öntözőlé hozzávalóit kézi habverővel összedolgozzuk ugyanabban a tálban, amelyet eddig használtunk.

4

A csirkés, sütőtökös, lila hagymás keveréket egyenletes rétegben szétterítjük a tepsiben, és rácsurgatjuk az olívaolajos öntözőlevet.

5

A tepsit szorosan letakarjuk alufóliával, és az ételt így sütjük 35 percig, majd alufólia nélkül további 10 percig. Tálalás előtt meghintjük apróra vágott korianderzölddel.

Megjegyzés

4 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet