Főételek

Sütőben sült sütőtökös rizottó

Egyszerűen elkészíthető, ráadásul extrán egészsége is. Hogy miért? A sütőtök magas A-vitamin-tartalmával igazi szemerősítő zöldség, és az éles látás mellett a bőr szépségéhez is hozzájárul.

Sütőben sült sütőtökös rizottó

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 értékelés, átlag: 4,00 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 1 liter zöldségalaplé
  • 3 szárított shiitake gomba
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 35 dkg rizottórizs
  • ½ dl száraz fehérbor
  • 40 dkg sütőtök, meghámozva, kimagozva és 1×1 cm-es kockákra vágva
  • A tálaláshoz:

  • 1-2 evőkanál élesztőpehely
  • 10 dkg pirított baconkocka

Elkészítés

1

Az alaplevet felforraljuk a gombával.

2

Felhevítjük az olajat, és megpároljuk a vöröshagymát egy sütőben is használható, 28 cm-es, magas falu serpenyőben.

3

Az utolsó percben átsütjük benne a fokhagymát, aztán rádobjuk a rizst, átforgatjuk.

4

Felöntjük a borral, nagy lángon elforraljuk, majd beleszórjuk a sütőtökkockákat.

5

Sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a forró levest, majd a serpenyőt lefedjük, és 30 percre a 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük.

6

Ha kész, a gombákat kihalásszuk, és csíkokra vágva visszatesszük az ételbe.

7

Élesztőpehellyel és pirított baconnel megszórva tálaljuk.

Megjegyzés

4 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet