Főételek

Sült citromos csirke

Sült citromos csirke

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (10 értékelés, átlag: 4,00 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 4 fél csirkemellfilé
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 3 evőkanál olaj
  • 4 kezeletlen citrom, vékony szeletekre vágva
  • 2 dl tejszín
  • 5 ág friss kakukkfű
  • só és frissen őrölt bors
  • A tálaláshoz:

  • friss petrezselyem

Elkészítés

1

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Egy tálba szórjuk a lisztet, alaposan megborsozzuk, majd megforgatjuk benne a csirkemellfiléket. Félretesszük.

2

Egy nagy méretű, sütőben is használható serpenyőben megmelegítünk 2 evőkanál olajat. Több adagra osztva 1 rétegben belehelyezzük a citromszeleteket, és addig pirítjuk, amíg kis színt kapnak. Megfordítjuk, és a másik oldalukon is lepirítjuk őket. Egy tálra szedjük, és félretesszük.

3

A serpenyőben felforrósítjuk a maradék 1 evőkanál olajat, és a belisztezett csirkemelleket óvatosan beleengedjük. Mindkét oldalukon kb. 4 percet sütjük, amíg színt kapnak. A csirkemellek közé pakoljuk a pirított citromszeleteket, meglocsoljuk a tejszínnel, és hozzáadjuk a kakukkfűágakat is.

4

Lefedve az előmelegített sütőbe tesszük, és 10–15 perc alatt készre sütjük. Apróra vágott friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Megjegyzés

4 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet