Főételek

Spenótos-édesburgonyás vöröslencse-curry

Színében és ízében is üdítő, tartalmas, mégis könnyű egytálétel.

Spenótos-édesburgonyás vöröslencse-curry

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (19 értékelés, átlag: 3,63 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 1 evőkanál olaj
  • 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 nagyobb édesburgonya, meghámozva és 1 cm-es kockákra vágva
  • 20 dkg vörös lencse, átöblítve
  • 2 teáskanál currypor
  • 4½ dl zöldségalaplé
  • 10 dkg bébispenót, átöblítve
  • 1½ dl kókusztej

Elkészítés

1

Felhevítjük az olajat egy magas falú, 22 cm átmérőjű lábosban. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, és 1 perc kevergetés után beletesszük a felkockázott édesburgonyát meg a megmosott vörös lencsét. Átkeverjük, rászórjuk a curryport, és felöntjük a zöldségalaplével.

2

Megsózzuk, felforraljuk, majd alacsony lángon, lefedve, 15 perc alatt összefőzzük.

3

Hozzákeverjük a megmosott bébispenótleveleket és a kókusztejet, aztán 2-3 perc alatt összerottyantjuk az ételt. Lehúzzuk a tűzről, és tálaljuk.

Megjegyzés

4 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet