Színében és ízében is üdítő, tartalmas, mégis könnyű egytálétel.
Spenótos-édesburgonyás vöröslencse-curry
Hozzávalók
- 1 evőkanál olaj
- 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 nagyobb édesburgonya, meghámozva és 1 cm-es kockákra vágva
- 20 dkg vörös lencse, átöblítve
- 2 teáskanál currypor
- 4½ dl zöldségalaplé
- só
- 10 dkg bébispenót, átöblítve
- 1½ dl kókusztej
Elkészítés
1
Felhevítjük az olajat egy magas falú, 22 cm átmérőjű lábosban. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, és 1 perc kevergetés után beletesszük a felkockázott édesburgonyát meg a megmosott vörös lencsét. Átkeverjük, rászórjuk a curryport, és felöntjük a zöldségalaplével.
2
Megsózzuk, felforraljuk, majd alacsony lángon, lefedve, 15 perc alatt összefőzzük.
3
Hozzákeverjük a megmosott bébispenótleveleket és a kókusztejet, aztán 2-3 perc alatt összerottyantjuk az ételt. Lehúzzuk a tűzről, és tálaljuk.
Megjegyzés
4 adag lesz belőle.