Főételek

Spagetti aszalt paradicsommal

Tartalmas, ízes, olaszos vacsora. Olyan, amire már napközben is örömmel gondol az ember, ha ez várja majd otthon este. Finom és egészséges is hozzá egy nagy adag olívaolajos-balzsamecetes madárbegysaláta.

Spagetti aszalt paradicsommal

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 értékelés, átlag: 4,33 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 35 dkg spagetti
  • 2 dkg friss bazsalikomlevél, apróra vágva
  • A mártáshoz

  • 3 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg olajban eltett aszalt paradicsom
  • ½ dl olívaolaj
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg frissen reszelt parmezán
  • 2 késhegynyi frissen reszelt szerecsendió
  • só és frissen őrölt bors

Elkészítés

1

A fokhagymát összezúzzuk, az aszalt paradicsomot felcsíkozzuk. A spagettit kifőzzük enyhén sós, lobogva forró, bő vízben.

2

A mártáshoz a fokhagymát megfonnyasztjuk az olívaolajon egy 28 cm átmérőjű, 6 cm magas edényben. Hozzáadjuk az aszalt paradicsomot, és 1 percig kevergetjük mérsékelt lángon.

3

A fokhagymás aszalt paradicsomhoz hozzáküldjük a mascarponét, a parmezán 2/3-át, a szerecsendiót, és 2 dl-t a tészta főzővizéből. Az egészet 1-2 percig kevergetjük mérsékelt lángon, hogy a mascarpone és a parmezán felolvadjon. Közben sózzuk-borsozzuk.

4

A megfőtt spagettit leszűrjük, és a felaprított bazsalikommal együtt a mártáshoz forgatjuk. Tálalásnál hozzákínáljuk a maradék parmezánt.

Megjegyzés

4 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet