Főételek

Sonkás zöldséges tojáslepény

Mediterrán zamatok paleomódra. Tavasszal, amikor tele a piac friss zöldséggel, bármilyen kombinációval működik. Az a lényeg, hogy minél többfélét válasszunk hozzá.

Sonkás zöldséges tojáslepény

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 értékelés, átlag: 5,00 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • A zöldséges alaphoz:

  • 1 kg friss zöldség (pl. karfiol, brokkoli, sárgarépa vegyesen), megtisztítva és 2×2 cm-es darabokra aprítva
  • só és frissen őrölt bors
  • 1 evőkanál provence-i fűszerkeverék
  • 2 evőkanál kókuszzsír
  • Az összeállításhoz:

  • 10 dkg pármai sonka, felszeletelve
  • 15 szem magozott fekete olajbogyó, elnegyedelve
  • 2 evőkanál kapribogyó, lecsöpögtetve
  • A tetejére:

  • 10 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma, finomra reszelve
  • 10 dkg parmezán, frissen reszelve
  • ¼ teáskanál frissen őrölt szerecsendió
  • A tepsi előkészítéséhez:

  • 1 evőkanál kókuszzsír

Elkészítés

1

Előmelegítjük a sütőt 190 fokra, és kókuszzsírral vékonyan kikenünk egy 30×40 cm-es tepsit.

2

A zöldséges alaphoz egy 5 literes fazékban enyhén sós, bő vizet forralunk, majd a zöldségeket fajtánként 2-2 perc alatt előfőzzük benne. Mindegyik adagot szűrőkanállal kihalásszuk, és a tepsibe borítjuk.

3

A tepsiben várakozó zöldségeket sózzuk, borsozzuk, aztán ízesítjük a provence-i fűszerrel, és hozzákeverjük a kókuszzsírt. Ráfektetjük a sonkaszeleteket, és rászórjuk az olajbogyót meg a kapribogyót.

4

Az étel tetejére a tojásokat enyhén felverjük kézi habverővel egy tálban, majd hozzákeverjük a reszelt fokhagymát és a parmezánt. Sózzuk, borsozzuk, aztán fűszerezzük a szerecsendióval, és a habart tojást a zöldségekre csorgatjuk. Figyeljünk, hogy mindent beborítson a tojásos keverék.

5

Az ételt kb. 20 perc alatt megsütjük a sütőben, de félidőben grillfokozatra kapcsoljuk a sütőt, hogy a lepény teteje aranybarnára piruljon.

Megjegyzés

4 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet