Főételek

Lazacteriyaki

Lazacteriyaki

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még senki sem értékelte)
Loading...

Hozzávalók

  • 5 evőkanál szójaszósz
  • 5 evőkanál rizsecet
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 4 szelet bőrös lazacfilé (összesen kb. 60 dkg)
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál szezámmag
  • A körethez:

  • 25 dkg rizstészta, megfőzve
  • 1 friss chilipaprika, kimagozva és apróra vágva
  • 1 csokor korianderzöld, apróra vágva
  • 2 teáskanál szezámolaj
  • 10 dkg bébirépa, megpárolva
  • 5 dkg zsenge kelkáposzta, csíkokra vágva és megpárolva

Elkészítés

1

Egy kis serpenyőben összemelegítjük a szójaszószt, a rizsecetet és a barna cukrot. Ha a cukor felolvadt, levesszük a tűzről, és a kész pácot ráöntjük lazacra.

2

5 perc elteltével felhevítjük az olajat egy nagy serpenyőben, beletesszük a lazacszeleteket bőrös oldalukkal lefelé, és oldalanként 4 perc alatt megsütjük. Hozzáöntjük a megmaradt páclevet, picit összeforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a szezámmaggal.

3

A körethez a főtt rizshez keverjük az apróra vágott chilipaprikát, az apróra vágott korianderzöldet és a szezámolajjal, végül a párolt sárgarépát és kelkáposztát is a hal mellé tálaljuk.

Megjegyzés

4 adag lesz belőle. (1 adag: 351 kcal)

Talán ez is érdekelhet