Főételek/ Újdonság

Kecskecomb borral, kakukkfűvel és mézzel

Utazás nélkül ínyenckedni – miért is ne? Íme egy eredeti görög recept, melyhez ugyan kis utánajárás szükséges, amíg beszerezzük hozzá a húst, de tényleg megéri: a kecskehús nemcsak finom, hanem a bárányhoz képest például kevésbé faggyús, így az is bátran nekiállhat, akit eddig visszatartottak a nem mindennapi húsfélék.

Kecskecomb borral, kakukkfűvel és mézzel

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még senki sem értékelte)
Loading...

Hozzávalók

  • 1 db 1 ½ kg-os, kecskecomb, 15 dkg-os darabokra vágva
  • só és frissen őrölt bors
  • 2 ½ dl olívaolaj
  • 4 fej vöröshagyma, felkockázva
  • 2 dkg aprított, friss kakukkfű
  • 2½ dl száraz fehérbor
  • 5 dl víz
  • 10 dkg méz

Elkészítés

1

A húst sózzuk-borsozzuk. Az olajból 1 dl-t megforrósítjuk nagy lángon egy 26 cm átmérőjű, vastag aljú, 4 literes edényben, és a húst 3 adagra osztva körbepirítjuk rajta. Kiszedjük, félretesszük.

2

Az edénybe beleöntjük a maradék olajat, és a hagymát lefedve, de néha megkeverve megfonnyasztjuk rajta mérsékelt tűzön. Közben sózzuk-borsozzuk, és ízesítjük a friss kakukkfű 3/4-ed részével.

3

A hagymára ráöntjük a bort, kevergetve szinte teljesen elforraljuk róla, majd az edénybe visszaköltöztetjük a húsokat, amelyeket felöntünk a vízzel.

4

Az ételt lefedve, takaréklángon, néha megkeverve 2 óra alatt addig főzzük, amíg a hús omlósra nem puhul. Ekkor a mézet hígabbra keverjük 2-3 merőkanálnyi lével, amely a húsból sült ki.

5

A mézzel együtt az ételt további 20 percig főzzük fedő nélkül, gyakran megkeverve, hogy besűrűsödjön körülötte a szaft. A végén ráhintjük a maradék kakukkfüvet.

Megjegyzés

6–8 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet