Főételek

Harcsaszelet parmezános bundában

Azoknak ajánljuk, akik az öles léptek helyett csak néhány apró sasszéval szeretnének elkalandozni a hagyományoktól. Számukra megnyugvást jelent majd az ismerős zsemlemorzsás bunda, viszont a fűszerezés és a parmezán miatt újszerű élményt garantál.

Harcsaszelet parmezános bundában

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 értékelés, átlag: 4,75 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 50 dkg harcsafilé, 4-5 darabba vágva
  • 1 teáskanál friss citromlé
  • 10 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál provence-i fűszerkeverék
  • késhegynyi frissen őrölt bors
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg parmezán, frissen reszelve
  • 2 tojás
  • A sütéshez:

  • napraforgó-, kukorica-, mogyoró- vagy szőlőmagolaj

Elkészítés

1

A harcsafilét besózzuk, citromlével megcsepegtetjük, és állni hagyjuk.

2

Az olajat 5 cm-es rétegben egy kb. 26 cm átmérőjű, mély serpenyőbe öntjük. Alacsony tűzön lassan 170 fokra hevítjük – ezt olajhőmérővel ellenőrizhetjük.

3

Előkészülünk a panírozáshoz: egy tálban elkeverjük a lisztet a provence-i fűszerekkel és a borssal, majd egy másik tálban a zsemlemorzsát a parmezánnal, egy harmadikban pedig villával elhabarjuk a tojásokat.

4

A harcsadarabokat hideg vízzel leöblítjük, aztán papírtörlővel nagyon alaposan megszárítjuk.

5

Bepanírozzuk őket: először a lisztbe, majd a tojásba, végül a parmezános morzsába mártjuk.

6

A bundázott halakból egyszerre 2-3 darabot a forró olajba engedünk, és 6-8 perc alatt megsütjük. Kb. 5 perc után 2 szűrőlapát segítségével óvatosan átfordítjuk, hogy egyenletesen süljenek.

7

Az aranybarnára sült halakat papírtörlős tálcára szedjük. Azonnal tálaljuk.

Megjegyzés

4 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet