Főételek

Hajni makarónija

Ez a makarónirecept Hajni barátnőmtől származik. Bár a kapcsolatunk azon alapul, hogy mindketten szenvedélyesen szeretünk enni meg főzni, azért másból is áll a barátságunk. Gyakran találkozunk – a rendszeres lelki masszázs a női szépségápolás elengedhetetlen része –, és egyedül ő képes rákényszeríteni, hogy megrögzött vásárlásfóbiás létemre betegyem a lábam egy ruhaüzletbe. De a legjobban azokat a közös óráinkat, másfél óráinkat élvezzük, amikor elméletben főzünk, azaz receptet cserélünk. Csak ücsörgünk, és soroljuk, ki mit kreált nemrégiben, milyen érdekeset evett valahol, miféle új alapanyagról hallott, amelyet érdemes lenne kipróbálni. Egyik nyaralásunk – Horvátország, piacozások, halak és rizottók – olyan jól sikerült, hogy megfogadtuk, megismételjük. Ezt a makarónit ott főzte Hajni, és mivel gyorsan elkészül és mennyei, elkértem tőle a receptjét.

Hajni makarónija

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 értékelés, átlag: 4,00 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 50 dkg makaróni
  • 8 nagy gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 db 40 dkg-os konzerv hámozottparadicsom
  • 20 dkg tejszínes krémsajt
  • 1 -2 dl tejszín
  • só és frissen őrölt bors
  • 2 maréknyi friss bazsalikom

Elkészítés

1

Vizet engedünk egy nagy fazékba, szórunk bele sót, és feltesszük forrni. Amíg a víz melegszik, elkészítjük a mártást.

2

A mártáshoz finomra vágjuk a megpucolt fokhagymagerezdeket, aztán olívaolajon kevergetve megfonnyasztjuk őket. A puha fokhagymához levével együtt hozzáadjuk a konzerv paradicsomot, és utána belekeverjük a lágy krémsajtot meg a tejszínt. Megsózzuk, megborsozzuk, majd takaréklángon összefőzzük az egészet. Néha közben fakanállal szétnyomkodjuk az egyre puhábbá váló paradicsomdarabokat.

3

Amíg a mártás összefő, addig kifőzzük a lobogó vízben a makarónit. Végül összekeverjük a tésztát a mártással, és tetejére rászórjuk az apóra vágott bazsalikomleveleket.

Megjegyzés

4 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet