Főételek

Fasírtnyárs

Ízes fasírt nyáriasan könnyedre hangszerelve, zsír vagy grill helyett pedig sütőben sütve, hogy még kímélőbb legyen.

Fasírtnyárs

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még senki sem értékelte)
Loading...

Hozzávalók

  • 60 dkg darált marhahús (nyak, lábszár vagy szegy)
  • 5 dkg fenyőmag, megpirítva
  • 1 kis csokor friss menta, levelei apróra vágva
  • 1 kis csokor friss petrezselyem, levelei apróra vágva
  • 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 1 kávéskanál chilipehely
  • 1 kezeletlen zöldcitrom reszelt héja és a zöldcitrom gerezdekre vágva
  • 1 kávéskanál őrölt római kömény
  • 2 kávéskanál só

Elkészítés

1

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A hozzávalókat egy közepes keverőtálban kézzel alaposan összedolgozzuk. A masszából egy kis serpenyőben kisütünk egy falatnyi adagot, hogy eldönthessük, elég sós-e.

2

Az elkészült húskeverékből 12 egyforma gombócot formálunk. Feltűzünk 2 golyót 2 saslikpálcára, majd kézzel oválissá gyúrjuk-formázzuk. Ugyanígy elkészítjük a többi nyársat is. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, és kb. 15 perc alatt készre sütjük. A zöldcitromgerezdekkel tálaljuk.

Megjegyzés

6 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet