Főételek

Édeskrumplis curry

A rice and curry nevű étkezéshez nem csupán húsos vagy halas ragukat adnak a rizs mellé, hanem zöldségeset is. Az édeskrumpli igen elterjedt zöldségféle Srí Lankán, ezért természetesen ebből is készül ragu. Ha pedig nincs édeskrumpli, jöhet helyette lencse, előre beáztatott bab, vagy ha még kevesebb az időnk, csicseriborsó-konzerv is.

Édeskrumplis curry

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még senki sem értékelte)
Loading...

Hozzávalók

  • 2 fej vöröshagyma (20 dkg), apróra vágva
  • ½ dl olaj
  • só és frissen őrölt bors
  • 3 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 2 dkg natúr kókuszchips, finomra őrölve
  • 4 dl kókusztej
  • 2 dl víz
  • 1 kg édeskrumpli, meghámozva és 1½×1½ cm-es darabokra kockázva
  • 2 db friss chilipaprika, kimagozva és apróra vágva
  • A fűszerkeverékhez:

  • 1 evőkanál currypor
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 1 teáskanál őrölt kurkuma
  • 1 db 5 cm-es fahéjrúd, kettétörve
  • A tálaláshoz:

  • 5 dkg natúr kókuszchips

Elkészítés

1

A fűszerkeverék hozzávalóit összekeverjük, és magunk mellé készítjük.

2

A hagymát megfonnyasztjuk az olajon egy 24 cm átmérőjű, minimum 2 literes edényben, közben sózzuk, borsozzuk. Hozzávegyítjük a fokhagymát, majd lehúzzuk a tűzről.

3

A hagymához adjuk a fűszerkeveréket és a megőrölt kókuszt, aztán felöntjük a kókusztejjel és a vízzel. Belekeverjük az édeskrumplit és a chilit.

4

Az ételt lefedve, mérsékelt tűzön, csendes forralással kb. 30 perc alatt készre főzzük. Közben a tálaláshoz a kókuszchipset kevergetve aranybarnára pirítjuk egy száraz serpenyőben, hogy az asztalnál mindenki ráhinthesse az adagjára.

Megjegyzés

4–6 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet