Főételek

Csicseriborsó-saláta

Csicseriborsó-saláta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 értékelés, átlag: 5,00 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 2 db 40 dkg-os csicseriborsó-konzerv
  • 2-2 piros és zöld kaliforniai paprika, apró kockákra vágva
  • 40 dkg koktélparadicsom, negyedekre vágva
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy csokor friss petrezselyem, finomra vágva
  • 3 kezeletlen zöldcitrom
  • 1 chilipaprika, kimagozva és apróra vágva
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • só és frissen őrölt bors
  • a tálaláshoz 1 csomag pita

Elkészítés

1

A csicseriborsót lecsepegtetjük, hideg vízzel alaposan átöblítjük.

2

Egy nagy tálban alaposan összekeverjük a csicseriborsót, a paprikakockákat, a paradicsomnegyedeket, a zúzott fokhagymát és a felaprított petrezselymet. Ráreszeljük az egyik zöldcitrom héját, majd rányomjuk az összes levét. Meglocsoljuk az olívaolajjal.

3

A csicseriborsó-salátát sózzuk-borsozzuk, és lefedve legalább 30 percre behűtjük. Szeletekre vágott pitakenyérrel a legfinomabb.

Megjegyzés

4 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet