Főételek

Borjúmáj kasmíri módon

Bár India legnagyobb részén nem esznek marhahúst, egyes területeken, például ahol mozlimok élnek, gyakran és sokféleképpen elkészítve fogyasztják. Mi is csak ámultunk-bámultunk a tesztkonyhában, mennyire finom ez az étel, sőt miként lehet, hogy csupán 400 kalória adagonként, amikor ennyire selymes és dús a mártása? Pedig ez a helyzet, hiszen a borjúmáj alacsony kalóriatartalmú húsféle, és mint ilyen, örömteli változatosságot jelent a fogyókúrában a sok megszokott csirke-pulyka után.

Borjúmáj kasmíri módon

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még senki sem értékelte)
Loading...

Hozzávalók

  • 45 dkg borjúmáj
  • 2 dkg finomliszt
  • 1½ evőkanál currypor
  • 8 dkg sűrített paradicsom
  • 7 dkg csípős mangóchutney (pl. Patak’s)
  • 2 dl 10%-os zsírtartalmú főzőtejszín
  • 1 fej (7½ dkg) vöröshagyma, felaprítva
  • 5 dkg vaj
  • só és frissen őrölt bors

Elkészítés

1

A májat 5×0,5 cm-es csíkokra vágjuk. A lisztet összekeverjük a curryporral, ráhintjük a májcsíkokra, és összeforgatjuk vele.

2

A vajat megolvasztjuk egy 30 cm átmérőjű serpenyőben, aztán mérsékelt lángon megforrósítjuk, és a májat 5 perc alatt kevergetve megsütjük benne. Szűrőlapáttal átszedjük egy tálra, és sózzuk-borsozzuk.

3

A serpenyőben maradt vajon megdinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és 2 percig kevergetjük mérsékelt tűzön, amíg kicsit megkaramellizálódik. Ekkor hozzávegyítjük a mangóchutneyt és a tejszínt, majd az egészet kavargatva 1 perc alatt összefőzzük.

4

A mártásba visszatesszük a májcsíkokat, és átmelegítjük benne.

Megjegyzés

4 nagy adag lesz belőle. (1 adag: 389 kcal)

Talán ez is érdekelhet