Főételek

Argentin sütőtökös marharagu

Argentin sütőtökös marharagu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 értékelés, átlag: 5,00 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 80 dkg marhafelsál, 2×2 cm-es kockákra vágva
  • 1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 1 zöld kaliforniai paprika, kicsumázva és kockákra vágva
  • 2 nagy paradicsom, kimagozva és apróra vágva
  • 1 friss piros chilipaprika, kimagozva és finomra vágva
  • 1 babérlevél
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 10 dkg aszalt sárgabarack, vékony szeletekre vágva
  • 15 dkg sütőtök, meghámozva és 2×2 cm-es kockákra vágva
  • 10 dkg krumpli, 2×2 cm-es kockákra vágva
  • 1 érett körte, kicsumázva és 1×1 cm-es kockákra vágva
  • 10 dkg fagyasztott kukorica, kiolvasztva
  • só és frissen őrölt bors

Elkészítés

1

Egy 3 literes, vastag aljú lábosban felmelegítünk 2 evőkanál olajat, és 2 adagban, nagy lángon, kevergetve körbepirítjuk a húskockákat. Szűrőlapáttal kiszedjük, és félretesszük.

2

A lábosba öntjük a maradék 2 evőkanál olajat, a lángot közepes erősségűre állítjuk, és az edénybe szórjuk a vöröshagymát, a fokhagymát és a kaliforniai paprikát. Megsózzuk, és néha megkeverve megfonnyasztjuk kb. 10 perc alatt.

3

Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, és nagy lángon néhány percig kevergetve pirítjuk.

4

Az edénybe szórjuk az előpirított húskockákat, hozzáadjuk a chilit, a babért és az oregánót. Elkeverjük, majd felöntjük 5 dl vízzel vagy húsalaplével. Felforraljuk, majd a lángot minimálisra csökkentve, fedő alatt pároljuk legalább 2 órán keresztül.

5

Ha a hús már puha, a raguba keverjük az aszalt sárgabarackot, a sütőtököt és a krumplit. További 20 percig főzzük, ekkor belekeverjük a körtét és a kukoricát is. Újabb kb. 10 perc főzés után az elkészült ételt sózzuk, borsozzuk, ha kell.

Megjegyzés

4 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet