Főételek

Ananászos-gesztenyés csirke

Minimális bevásárlólista, kevés munka, mégis tartalmas, rendes vacsorák. Tökéletes a rohanós hétköznapokra. Adjunk mellé párolt rizst, és ha van otthon chilipehely, egy késhegynyit keverjünk a raguhoz főzés közben egy kis extra ízrétegért.

Ananászos-gesztenyés csirke

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 értékelés, átlag: 2,75 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 1 dl világos szójaszósz
  • 1 db 40 dkg-os daraboltananász-konzerv, lecsepegtetve és a leve megőrizve
  • 1 egész csirkemellfilé, ujjnyi csíkokra vágva
  • 1 csokor újhagyma, a sötétzöld szár része nélkül hosszában félbevágva
  • 20 dkg fagyasztott natúr, előfőzött gesztenye, felengedve és durvára vágva
  • só frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés

1

Egy közepes keverőtálban elvegyítjük a szójaszószt és az ananászkonzerv levét. Belekeverjük a csirkecsíkokat, és lefedve a hűtőbe tesszük marinálódni legalább 15 percre.

2

Közben egy nagy serpenyőben felhevítünk 1 evőkanál olajat, beleszórjuk a lecsepegtetett ananászt és az újhagymadarabokat, és nagy lángon, néha megkeverve addig pirítjuk, amíg színt kapnak.

3

Ekkor hozzáöntjük szószostul a csirkemellcsíkokat, felöntjük 1 dl vízzel, és hozzáadjuk a gesztenyét. Sózzuk, és néha megkeverve addig főzzük, amíg a csirke megfő, a szósz pedig kicsit besűrül. Ha kell, sózzuk, borsozzuk, és már tálalhatjuk is.

Megjegyzés

4 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet