Falatok

Zellerchips

Frissiben az igazi, és annyira bele lehet szeretni az izébe, hogy még soha egyetlen vendég sem kérte ki magának, miért a szemük láttára állok neki megsütni.

Zellerchips

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még senki sem értékelte)
Loading...

Hozzávalók

  • szűk 1 kg zeller
  • só és frissen őrölt bors
  • A sütéshez:

  • bőven olaj

Elkészítés

1

A zellert meghámozzuk, feldaraboljuk, és éles késsel 2 mm vékony szeletekre vágjuk.

2

A sütéshez 5 cm-es rétegben olajat forrósítunk 180 fokra egy nagy lábosban. Az olaj hőmérsékletét konyhai hőmérővel ellenőrizzük, vagy úgy, hogy beledobunk egy kenyérkockát, és megnézzük, megsül-e benne 15 mp alatt.

3

A forró olajba beleteszünk egy-két marék zellerszeletet, egyszerre mindig csak keveset. Mérsékelt lángon kb. 5 perc alatt aranybarnára sütjük, aztán szűrőlapáttal kiszedjük, papírtörlőn leitatjuk róla a felesleges olajat, és sózzuk-borsozzuk.

4

Minden sütési menet előtt megvárjuk, hogy a következő adag zellerszelethez az olaj kellően forró legyen.

Megjegyzés

8 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet