Falatok

Ricottás- medvehagymás amerikai palacsinta

Puha, finom reggeli. Mert senki nem állította, hogy a palacsinta csak édes lehet.

Ricottás- medvehagymás amerikai palacsinta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 értékelés, átlag: 5,00 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 25 dkg ricotta
  • 2 dl tej
  • 2 tojás
  • 5 dkg medvehagyma, apróra vágva
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • só és frissen őrölt bors
  • A sütéshez:

  • olaj

Elkészítés

1

A ricottát kézi habverővel simára keverjük a tejjel, a tojásokkal és a medvehagymával. A lisztet sózzuk, borsozzuk, összevegyítjük a sütőporral, és a ricottás keverékhez adjuk.

2

Kikenünk olajjal egy 24 cm-es serpenyőt, nagy lángon felforrósítjuk, majd egyenletes rétegben beleteszünk 1 merőkanálnyi tésztát, és mérsékelt tűzön mindkét oldalán megsütjük, ahogy a palacsintát szokás. Ugyanígy sorra kisütjük a többi palacsintát.

Megjegyzés

12 db lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet