Falatok

Pestós virslifalatok

Egyszerű megcsinálni, és pont annyira különleges, amennyi még nem riasztja el a válogatós gyerekeket sem. Tapasztalatom szerint a szülők is odavannak érte, ezért érdemes dupla adagot gyártani.

Pestós virslifalatok

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még senki sem értékelte)
Loading...

Hozzávalók

  • 25 dkg fagyasztott, kiolvasztott leveles tészta
  • 20 dkg minivirsli
  • A pestóhoz:

  • 4 dkg fenyőmag
  • 4 dkg friss bazsalikom
  • 1 gerezd fokhagyma, felszeletelve
  • 4 dkg parmezán, frissen reszelve
  • ½ dl extraszűz olívaolaj
  • só és frissen őrölt bors
  • A nyújtáshoz:

  • kevés finomliszt
  • A kenéshez:

  • 1 tojás, villával elkeverve
  • A mártogatós hígításához:

  • kevés extraszűz olívaolaj

Elkészítés

1

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Sütőpapírt terítünk egy 30×40 cm-es tepsibe.

2

A pestóhoz a fenyőmagot mérsékelt tűzön megpirítjuk egy kis méretű serpenyőben, majd kihűtjük. Ezután a fenyőmagot, a bazsalikomleveleket, a fokhagymát, a parmezánt és az olívaolajat botmixerrel összepépesítjük. A kész pestót sózzuk, borsozzuk.

3

A tésztát enyhén lisztezett deszkán 28×24,5 cm-es lapra nyújtjuk, majd felvágjuk 7×3,5 cm-es kisebb lapokra. Mindegyiket megkenjük ¼ teás kanál pestóval, és belecsavarunk 1 minivirslit. A tésztavégek találkozásait a két ujjunk között összecsippentjük, hogy jól összeragadjanak.

4

A virsliket egymástól 3-3 cm-re helyezzük a tepsire. A tésztabundák tetejét megecseteljük tojással, majd villával megszurkáljuk. Megsütjük 15–20 perc alatt a sütőben. A maradék pestót kevés olívaolajjal hígabbra keverjük, és mártogatósként adjuk.

Megjegyzés

28 virslifalat lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet