Falatok

Olajbogyós-parmezános cheesecake

Úgy készül, mint a szokásos cheesecake, csak nem édes, hanem sós kiadásban. Tipikusan olyan harapnivaló, amelyet nehéz abbahagyni, rendesen eteti magát, viszont elég tömény, tehát csak óvatosan érdemes lakmározni belőle.

Olajbogyós-parmezános cheesecake

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még senki sem értékelte)
Loading...

Hozzávalók

  • A tésztához:

  • 20 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál morzsolt oregánó
  • ½ teáskanál só
  • 1 késhegynyi frissen őrölt bors
  • 10 dkg hideg vaj, felkockázva
  • 1 tojás
  • A töltelékhez:

  • 2 db 25 dkg-os natúr, tejszínes sajtkrém
  • 2½ dl tejföl
  • 3 tojás
  • 1½ evőkanál finomliszt
  • 1 fej vöröshagyma, finomra reszelve
  • 4 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 10 dkg frissen reszelt parmezán
  • 10 dkg magozott fekete olajbogyó, vékonyan felkarikázva
  • A tepsi előkészítéséhez:

  • kevés vaj és zsemlemorzsa
  • A kenéshez:

  • 1 tojásfehérje, villával enyhén felverve
  • A tetejére:

  • 4 dkg fenyőmag

Elkészítés

1

Előmelegítjük a sütőt 175 fokra. Kivajazunk egy 20×25 cm-es tepsit.

2

A tésztához az első 4 hozzávalót összekeverjük késes betétű robotgépben. Hozzáadjuk a vajat, és gyorsan szétmorzsoljuk a géppel a lisztben, majd a vajas, lisztes keveréket összegyúrjuk a tojással.

3

A tésztát 10 percig dermesztjük hűtőben, aztán belereszeljük a tepsibe, és az ujjainkkal egyenletes rétegben szétnyomkodjuk az alján. Elősütjük 15 perc alatt, majd lekenjük tojásfehérjével, és rácsra téve kihűtjük.

4

A töltelékhez az olajbogyó kivételével az összes hozzávalót kézi robotgéppel összevegyítjük egy nagy tálban, és fakanállal belekeverjük az olajbogyót. A tölteléket sózzuk, borsozzuk.

5

A tölteléket rásimítjuk a tésztára, majd rászórjuk a fenyőmagot.

6

A lepényt kb. 40 perc alatt megsütjük. Rácsra téve teljesen kihűtjük, és néhány falatnyi kockákra vágva tálaljuk.

Megjegyzés

20 kocka lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet