Falatok

Gesztenye baconbe tekerve, házi barbecue-szószban sütve

Elképesztően finom vendégváró falat, nagyon nehéz meggyőzni bárkit is arról, hogy hagyjon helyet például a desszertnek is.

Gesztenye baconbe tekerve, házi barbecue-szószban sütve

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még senki sem értékelte)
Loading...

Hozzávalók

  • A gesztenyéhez:

  • ½ dl olívaolaj
  • 30 dkg fagyasztott natúr hámozott, előfőzött gesztenye, még fagyosan
  • 20 dkg szeletelt bacon, a szeletek elfelezve
  • A barbecue-szószhoz:

  • ½ dl almaecet
  • 1½ dl ketchup
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 evőkanál Worcestershire szósz
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 teáskanál harissa vagy más csípőspaprika-krém
  • 1 gerezd fokhagyma, összezúzva

Elkészítés

1

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és vékonyan kiolajozunk egy 25×30 cm-es sütőtálat.

2

Egy 26 cm-es serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és beletesszük a még fagyos gesztenyeszemeket. A serpenyőt lefedjük, és 5 percig sütjük benne a gesztenyéket, folyamatosan rázogatva. Lehúzzuk a tűzről, és az olajban hagyjuk hűlni, amíg haladunk tovább.

3

A szószhoz egy tálkában összekeverjük az ecetet, a ketchupot, a cukrot, a szószokat, a paprikakrémet és a zúzott fokhagymát.

4

A sült gesztenyéket egyesével ½-½ szelet baconbe csomagoljuk, és vízbe áztatott fogpiszkálóval megtűzzük.

5

A becsavart gesztenyéket egymás mellé ültetjük a tálba, és egyenletesen rájuk kenjük a barbecue-szószt. A tálat 20–25 percre a sütőbe toljuk, aztán kivesszük, és tányérra szedjük a falatokat. A tepsiben maradt szószt kis tálkába öntve mártogatóként kínáljuk. Hidegen és forrón is finom.

Megjegyzés

4–6 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet