Falatok

Fahéjas, krémsajtos roló

Langyosan, egy pohár hideg tejjel nagyon finom reggeli vagy uzsonna.

Fahéjas, krémsajtos roló

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 értékelés, átlag: 4,00 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 1 csomag szeletelt fehér szendvicskenyér (75 dkg)
  • 25 dkg natúr tejszínes krémsajt
  • 2 tojássárgája
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 8 dkg cukor

Elkészítés

1

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és sütőpapírral kibélelünk egy 30×40 cm-es sütőlemezt.

2

A krémsajtot a tojássárgájákkal és a porcukorral kikeverjük.

3

A vajat megolvasztjuk, és átöntjük egy lapos tányérba. Egy másik lapos tányérban összekeverjük az őrölt fahéjat a cukorral.

4

A kenyérszeletek széleit levágjuk, és sodrófával átmegyünk rajtuk, hogy kissé nagyobbak és laposabbak legyenek.

5

A szeleteket megkenjük a krémsajtos keverékkel, majd szorosan feltekerjük. Megmártjuk az olvasztott vajban, aztán meghempergetjük a fahéjas cukorban, és a sütőpapíros tepsire fektetjük. Kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük.

Megjegyzés

6 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet