Falatok

Crostini sonkával és bazsalikomos mascarponeval

Olaszországban a maradék kenyér hagyományos és okos felhasználása, hogy apró pirítósokat sütnek belőle, majd megkenik különböző kencékkel. Általában ciabattából készítik, de a gyors tempó kedvéért most kegyes csalással lecseréltem az olasz kenyérfélét francia bagettre. Igaz, így nem teljesen autentikus, viszont jóval haladósabb a szeletelés.

Crostini sonkával és bazsalikomos mascarponeval

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még senki sem értékelte)
Loading...

Hozzávalók

  • 1 bagett (kb. 52 cm hosszú)
  • 1 dl olívaolaj
  • 14 szelet (kb. 20 dkg) pármai vagy pármai jellegű sonka
  • A mascarponés krémhez:

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 25 dkg mascarpone
  • 5 dkg őrölt dió
  • só és frissen őrölt bors

Elkészítés

1

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.

2

A mascarponés krémhez a fokhagymát megpucoljuk, összezúzzuk. A bazsalikomot apróra vágjuk. Ezután a mascarponét, a fokhagymát, a bazsalikomot és az őrölt diót összekeverjük, majd sózzuk, borsozzuk.

3

A kenyeret a két vége nélkül 28 db kb. 1½ cm vékony szeletre vágjuk. A szeleteket sütőpapírral fedett, 30×40 cm-­es tepsin egymás mellé fektetjük, és mindkét oldalukon megkenjük olívaolajjal.

4

A kenyérszeleteket 5 perc alatt aranybarnára sütjük a sütőben, majd kihűtjük.

5

A kenyérszeleteket megkenjük a bazsalikomos mascarponéval, és mindegyikre ráhelyezünk 1­1 félbetépett sonkát.

Megjegyzés

6 adag (28 db) lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet