A wontontáska, amelyet fagyasztva kapni szinte minden ázsiai üzletben, a lusták raviolija. Épp csak egy tölteléket kell összehozni, és már mehet is a formázás, aztán a kifőzés, vagy mint ebben az esetben: a sütés.
Hozzávalók
- 30 dkg ricotta
- 1 tojás
- 1 citrom reszelt héja és kevés a levéből
- 1 csipet őrölt chilipaprika
- 1 késhegynyi reszelt szerecsendió
- só
- 24 darab felengedett, kerek wontonlap
- a sütéshez bő olaj
Elkészítés
A ricottát elkeverjük a tojással, a reszelt citromhéjjal, a citromlével, a fűszerekkel és a sóval. A wontonlapokat kiterítjük, és mindegyik közepébe 1-1 kisebb diónyi tölteléket kanalazunk.
A lapok széleit kicsit megnedvesítjük, és félbehajtjuk őket, a széleket jól összenyomva. Egy mélyebb fazékban olajat hevítünk 180 fokra, és 2-3 adagban kisütjük benne a táskákat, adagonként kb. 1-2 perc alatt. Egy konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük, és azon melegükben tálaljuk őket.
Megjegyzés
2 adag lesz belőle.