Falatok

Citromos-ricottás sült wontontáskák

A wontontáska, amelyet fagyasztva kapni szinte minden ázsiai üzletben, a lusták raviolija. Épp csak egy tölteléket kell összehozni, és már mehet is a formázás, aztán a kifőzés, vagy mint ebben az esetben: a sütés.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még senki sem értékelte)
Loading...

Hozzávalók

  • 30 dkg ricotta
  • 1 tojás
  • 1 citrom reszelt héja és kevés a levéből
  • 1 csipet őrölt chilipaprika
  • 1 késhegynyi reszelt szerecsendió
  • 24 darab felengedett, kerek wontonlap
  • a sütéshez bő olaj

Elkészítés

1

A ricottát elkeverjük a tojással, a reszelt citromhéjjal, a citromlével, a fűszerekkel és a sóval. A wontonlapokat kiterítjük, és mindegyik közepébe 1-1 kisebb diónyi tölteléket kanalazunk.

2

A lapok széleit kicsit megnedvesítjük, és félbehajtjuk őket, a széleket jól összenyomva. Egy mélyebb fazékban olajat hevítünk 180 fokra, és 2-3 adagban kisütjük benne a táskákat, adagonként kb. 1-2 perc alatt. Egy konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük, és azon melegükben tálaljuk őket.

Megjegyzés

2 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet