Falatok

Bundás mozzarella

A bundás kenyér olasz változata: luxus hétvégi reggeli vagy ízes szendvics-vacsora hétköznap estékre. Aki szereti, pár szem lecsöpögtetett kapribogyót is rejthet a szeletek közé, és a kész szendvicsekre hinthet egy kevés apróra vágott friss bazsalikomot. De az ellenkező, minimalista irány is működik: ha nincs benne sonka, csak sajt, úgy is kiváló.

Bundás mozzarella

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még senki sem értékelte)
Loading...

Hozzávalók

  • 30 dkg pizza mozzarella
  • 10 dkg vékonyra szelt pármai vagy pármai jellegű sonka
  • 8 db 1,5 cm vastag, szikkadt kenyérszelet
  • 1 nagy fokhagymagerezd
  • 2 kávéskanál morzsolt oregánó
  • A bundázáshoz:

  • 4 tojás
  • 2½ dl tej
  • só és frissen őrölt bors
  • A sütéshez:

  • 4 evőkanál olaj
  • 10 dkg vaj

Elkészítés

1

A pizza mozzarellát felvágjuk 8 db vékony szeletre. A sonkát apró cafatokra tépkedjük. A kenyérszeletekről levágjuk a héjukat. A fokhagymát megpucoljuk és finomra zúzzuk.

2

Összeállítjuk a szendvicseket. 4 kenyérszeletre ráteszünk 1-1 sajtszeletet, a sajtokra rászórunk fél-fél kávéskanál morzsolt oregánót és 1-1 csipet zúzott fokhagymát, aztán arányosan elhintjük rajtuk a sonkacafatokat. Ezután mindegyik szendvicsre 1-1 újabb sajtszelet kerül, végül befedjük őket 1-1 üres kenyérszelettel.

3

A bundázáshoz a tojásokat és a tejet kézi habverővel simára keverjük egy mélyebb tálban, és sózzuk-borsozzuk. Az összeállított szendvicseket jól összenyomkodjuk, aztán sorra belemártjuk oldalanként 2-2 percre a tojásos-tejes keverékbe. A bebundázott szendvicseket sütőpapíros tálcán magunk mellé készítjük.

4

A sütést 2 menetben végezzük, hogy ne zsúfoljuk össze a szendvicseket. Egy közepes méretű tapadásmentes serpenyőben mérsékelt tűzön kevergetve összeolvasztjuk a vaj felét az olaj felével, majd a vaj-olaj keveréket nagy lángon megforrósítjuk. A serpenyőbe beleteszünk két szendvicset, azonnal mérsékeltre csavarjuk a tüzet, és oldalanként 2-2 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Az elkészült szendvicseket kiszedjük, papírtörlőn leitatjuk róluk a felesleges zsiradékot, aztán a serpenyőből kiöntjük a vaj-olaj keveréket, papírtörlővel óvatosan szárazra töröljük a belsejét, és a másik két szendvicset is hasonló módon megsütjük benne a maradék vajon és olajon.

Megjegyzés

4 szendvics lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet