Előételek

Ricottás töltött paradicsom

Az olaszok imádják a paradicsomot, és jól teszik: az érett, lédús zöldség finom, és alacsony kalóriatartalmú. Ízben kiválóan illik hozzá a bazsalikomos-fenyőmagos ricotta.

Ricottás töltött paradicsom

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 értékelés, átlag: 3,00 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 20 szem (15 dkg) koktélparadicsom
  • só és frissen őrölt bors
  • A töltelékhez:

  • 1½ dkg fenyőmag
  • 4 db (2 dkg) olajban eltett, lecsepegtetett aszalt paradicsom
  • 9 dkg ricotta
  • 2 dkg aprított, friss bazsalikom
  • A tálaláshoz:

  • 10 szem (4 dkg) magozott, fekete olajbogyó

Elkészítés

1

A félbevágott koktélparadicsomok belsejét az ujjunkkal óvatosan kiszedjük.

2

A töltelékhez a fenyőmagot mérsékelt tűzön kevergetve aranybarnára pirítjuk. Az aszalt paradicsomot apróra vágjuk. Ezután a töltelék összes hozzávalóját és 3 evőkanál vizet botmixerrel összepürésítünk, majd sózzuk-borsozzuk.

3

A töltelékkel megtöltjük a paradicsomokat.

4

A tálaláshoz az olajbogyókat felkarikázzuk, ráhelyezzük a töltött paradicsomokra, és a falatokat koktélpálcikákkal összetűzzük.

Megjegyzés

4 adag lesz belőle. (10 db/adag: 102 kcal)

Talán ez is érdekelhet