Előételek

Mogyorós sütőtöksaláta

Aki nem ismeri, milyen a sütőtök, ha nincs halálra sütve, hanem vékonyra szelve és épp csak megpárolva, annak nagyon ajánljuk, próbálja ki: olyan lesz, mintha egy új zöldséggel találkozna. Ami a csúcsfinom mogyoróolajat illeti, ezt a mélybarna, illatos zsiradékot az Őrségben egyre többen készítik házias módszerekkel, és végre néhány biobolt is elkezdte tartani.

Mogyorós sütőtöksaláta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még senki sem értékelte)
Loading...

Hozzávalók

  • 2 dkg mogyoró
  • 17½ dkg meghámozott, kimagozott sütőtök
  • 2 teáskanál aprított, friss kakukkfűlevél
  • só és frissen őrölt bors
  • 2 teáskanál mogyoróolaj
  • 2 evőkanál 100%-os ananászlé
  • A tálaláshoz:

  • 2½ dkg buláta

Elkészítés

1

A mogyorót egy kis serpenyőben mérsékelt tűzön kevergetve illatosra pirítjuk. Ha kihűlt, mozsárban megtörjük.

2

A tököt uborkagyalun hajszálvékonyan felszeleteljük, gőz fölött enyhén megpároljuk, aztán a bulátán kívül az összes többi hozzávalóval összekeverjük. Sózzuk-borsozzuk, és ha nem fogyasztjuk azonnal, a hűtőbe tesszük. Tálaláskor megszórjuk a bulátával.

Megjegyzés

1 adag lesz belőle. 1 adag: 348 kcal

Talán ez is érdekelhet