Előételek

Fetakrémes réteskosár

A réteskosarak akkor sülnek meg szépen, ha elég helyet hagyunk köztük a tepsiben. Ebben az esetben nem takarja el egyik a másikat, és egyenletesen aranybarnára pirulnak. Ezért a 12 adagos muffintepsiben csak a sarkoknál található mélyedésekbe helyezzük őket, a többi mélyedést pedig üresen hagyjuk.

Fetakrémes réteskosár

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 értékelés, átlag: 3,00 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 1 csomag 15 dkg-os, 6 lapos rétestészta
  • A fetakrémhez:

  • 5 dkg dió
  • 7½ dkg, olajban eltett aszalt paradicsom
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg feta
  • 1½ dl habtejszín
  • késhegynyi frissen őrölt bors
  • A muffintepsi és a réteslapok kenéséhez:

  • kevés olaj
  • A díszítéshez:

  • 8 db friss bazsalikomlevél

Elkészítés

1

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Vékonyan kiolajozunk egy-egy mélyedést a 12 adagos muffintepsi négy sarkában.

2

A réteslapokat kihajtogatjuk, és ollóval 4 egyenlő méretű részre vágjuk. Így összesen 24 db kis lapot kapunk. A felvágott lapok felét egy nedves konyharuhával letakarva félretesszük.

3

A maradék felvágott lapok közül vékonyan megolajazunk 3 db-ot, és egymáson picit elforgatva belehelyezzük a muffintepsi egyik előkészített mélyedésébe. Ezután ugyanígy összeállítunk még 3 réteskosarat.

4

A réteskosarakat 3-4 perc alatt megsütjük a forró sütőben. Óvatosan kiszedjük, és félre rakjuk. Az eddig nedves konyharuha alatt tartott lapokból az eddigiek szerint megsütünk még 4 db réteskosarat.

5

A fetakrémhez a diót egy száraz serpenyőben mérsékelt tűzön kevergetve megpirítjuk, majd kihűtjük, és durvára vágjuk. Az aszalt paradicsomot lecsöpögtetjük, és vékonyan felcsíkozzuk. A bazsalikom leveleit apróra vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk és összezúzzuk. Ezután a fetát belemorzsoljuk egy tálba, és a tejszínnel meg a fokhagymával együtt botmixerrel krémesre dolgozzuk. Hozzákeverjük a diót, az aszalt paradicsomot és a bazsalikomot, majd megborsozzuk.

6

Tálalás előtt belekanalazzuk a fetakrémet a kihűlt réteskosarakba, és egy-egy bazsalikomlevéllel díszítjük.

Megjegyzés

4 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet