Előételek

Caponata

Szicíliában előételként, jól behűtve fogyasztják ezt az ételt. De annyira finom, hogy főételként is megállja a helyét, egy pohár olasz vörösborral.

6 adag lesz belőle.

Caponata

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 értékelés, átlag: 5,00 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 2 padlizsán, kockákra vágva
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 2+3 evőkanál olívaolaj
  • 20 dkg olajbogyó
  • 10 dkg kapribogyó
  • 2 nagy szárzeller, meghámozva és szeletekre vágva
  • 40 dkg koktélparadicsom
  • 1 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál borecet
  • a tálaláshoz 1 csokor friss bazsalikom, apróra vágva

Elkészítés

1

A kockákra vágott padlizsánt sós vízben 1 órán keresztül főzzük.

2

Egy nagy lábosban a hagymát 2 evőkanál olívaolajon megpároljuk.

3

Hozzáadjuk a lecsepegtetett olajbogyót és a kaprit. Pár perc sütés után rádobjuk a szárzellert, majd egészben a koktélparadicsomot. Amikor a paradicsomok héja megrepedt, leszűrjük és lecsepegtetjük a padlizsánt és a raguba keverjük.

4

Megszórjuk a cukorral, meglocsoljuk az ecettel és még egy kevés olívaolajjal. Lefedve, a legkisebb lángon kevergetés nélkül kb. 20 percig pároljuk, figyelve, nehogy leégjen. Ha készen van, lehúzzuk a tűzről, megvárjuk, amíg kihűl, majd hűtőbe tesszük, és csak másnap, friss bazsalikommal megszórva tálaljuk.

Talán ez is érdekelhet