Egyéb

Tonhalas melegszendvics

Ebben a kiadós melegszendvicsben a tonhal értékes fehérjéi és a rozskenyér magas rosttartalma biztosítják, hogy hosszú távon jóllakottnak érezzük magunkat. Belsejében olvadt sajt lapul, de adagonként csak 2 dkg – még kapóra is jön a csonterősítő kalcium miatt!

Tonhalas melegszendvics

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még senki sem értékelte)
Loading...

Hozzávalók

  • 8 dkg pizza mozzarella
  • 8 szelet (8×28 g) rozskenyér
  • A szendvicskrémhez:

  • 2 db 16 dkg-os doboz natúr lében eltett tonhal- konzerv (leszűrve 25 dkg)
  • 2 evőkanál kapribogyó, lecsepegtetve és apróra vágva
  • 4 evőkanál (20 g) aprított, friss petrezselyem
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál reszelt citromhéj
  • só és frissen őrölt bors
  • 12½ dkg csökkentett zsírtartalmú natúr krémsajt
  • A kenéshez:

  • 2 evőkanál (30 g) csökkentett zsírtartalmú vaj

Elkészítés

1

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és sütőpapírt terítünk egy 30×40 cm-es tepsibe.

2

A szendvicskrémhez a halat villával összetörjük, és a többi hozzávalóval összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. A sajtot 8 szeletre vágjuk.

3

A kenyérszeleteket vékonyan megvajazzuk, és 4 szeletet a vajas oldalukkal lefelé egymás mellé fektetünk a tepsire. Mindegyikre teszünk 1-1 szelet sajtot, arányosan elosztjuk rajtuk a tonhalas krémet, lefedjük 1-1 másik szelet sajttal, végül jöhetnek a kenyérszeletek: a vajas oldalukkal felfelé nézve betakarjuk velük a szendvicseket.

4

A melegszendvicseket 8-10 perc alatt megsütjük a sütőben.

Megjegyzés

4 adag lesz belőle. (1 adag: 376 kcal)

Talán ez is érdekelhet