Egyéb

Tojáslikőr

Advent heteiben érdemes elkészíteni, mert úgy karácsonyra jól összeérik a hűtőben. Szerintünk érdemes mindjárt dupla adagban készíteni, mert annyira finom, csak aztán óvatosan „nyalogassák”, mert van ám ereje!

Tojáslikőr

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (46 értékelés, átlag: 3,65 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 0,5 liter tej
  • 1 vaníliarúd
  • 5 tojássárgája
  • 25 dkg porcukor
  • 2 dl 70 fokos alkohol (gyógyszertárban kapható)

Elkészítés

1

A tejet összemelegítjük a félbevágott, kikapargatott vaníliarúd magjaival és magával a rúddal is. Ha már majdnem forr, lezárjuk alatta a tüzet, és legalább 2 órát állni hagyjuk.

2

A tojássárgájákat habosra keverjük a cukorral. A vaníliás tejet újra felforrósítjuk, majd lassan, folyamatosan kevergetve ráöntjük a tojásos mixre. Az egészet visszaöntjük a lábosba, és 5-6 perc alatt, alacsony lángon, folyamatosan kevergetve besűrítjük.

3

A krémet lehúzzuk a tűzről, hozzáöntjük az alkoholt, elkeverjük. Sűrű szitán átszűrjük, üvegbe töltjük. Legalább 1 hétig hagyjuk érlelődni a hűtőben.

Megjegyzés

Kb. 7 dl lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet