Egyéb

Szendvics zellerrel, füstölt makrélával és almával

Igazi oroszos harapnivaló: a makréla sós-füstös jellegét a zeller enyhén édeskés semlegessége a háttérből diszkréten hagyja érvényesülni; az almától, a citromtól és a kaportól pedig az egész együttes életre kel. És persze mi másba csomagolnánk mindezt, ha nem rusztikus állagú, sötét belű rozskenyérbe?

Szendvics zellerrel, füstölt makrélával és almával

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még senki sem értékelte)
Loading...

Hozzávalók

  • 3 dkg füstöltmakréla-hús, villával miszlikre szedve
  • 1 gerezd (3 dkg) savanykás alma
  • 2 szelet (2×28 g) rozskenyér
  • A zelleres püréhez:

  • 10 dkg meghámozott, felkockázott zeller
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 evőkanál aprított újhagyma
  • 3 dkg csökkentett zsírtartalmú vaj
  • 1 evőkanál aprított, friss kapor
  • só és frissen őrölt bors

Elkészítés

1

A zellert gőz fölött megpároljuk. Botmixerrel pürésítjük a többi hozzávalóval és 2-3 evőkanálnyi párolóvízzel. Sózzuk-borsozzuk, belekeverjük a halat, és másnapig a hűtőben tartjuk.

2

Reggel az almát uborkagyalun hajszálvékonyra szeljük.

3

Az egyik kenyérszeletet dúsan megkenjük a zelleres-halas pürével, ráfektetjük az almát, és betakarjuk a másik kenyérszelettel.

Megjegyzés

1 adag lesz belőle. (1 adag: 350 kcal)

Talán ez is érdekelhet