Igazi oroszos harapnivaló: a makréla sós-füstös jellegét a zeller enyhén édeskés semlegessége a háttérből diszkréten hagyja érvényesülni; az almától, a citromtól és a kaportól pedig az egész együttes életre kel. És persze mi másba csomagolnánk mindezt, ha nem rusztikus állagú, sötét belű rozskenyérbe?
Szendvics zellerrel, füstölt makrélával és almával
Hozzávalók
- 3 dkg füstöltmakréla-hús, villával miszlikre szedve
- 1 gerezd (3 dkg) savanykás alma
- 2 szelet (2×28 g) rozskenyér
A zelleres püréhez:
- 10 dkg meghámozott, felkockázott zeller
- 1 teáskanál citromlé
- 1 evőkanál aprított újhagyma
- 3 dkg csökkentett zsírtartalmú vaj
- 1 evőkanál aprított, friss kapor
- só és frissen őrölt bors
Elkészítés
A zellert gőz fölött megpároljuk. Botmixerrel pürésítjük a többi hozzávalóval és 2-3 evőkanálnyi párolóvízzel. Sózzuk-borsozzuk, belekeverjük a halat, és másnapig a hűtőben tartjuk.
Reggel az almát uborkagyalun hajszálvékonyra szeljük.
Az egyik kenyérszeletet dúsan megkenjük a zelleres-halas pürével, ráfektetjük az almát, és betakarjuk a másik kenyérszelettel.
Megjegyzés
1 adag lesz belőle. (1 adag: 350 kcal)