Amennyire fontos a vinaigrette esetében a gondos emulzifikálás, itt egyáltalán nem. Minden hozzávaló mehet egy csavaros üvegbe, alapos összerázás után már kész is.
Olasz salátaöntet
Hozzávalók
- 1 dl extraszűz olívaolaj
- 2 evőkanál fehérborecet
- 1 kis csokor friss petrezselyem, apróra vágva
- 1 evőkanál frissen facsart citromlé
- néhány levél friss bazsalikom, apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma, finomra reszelve
- ½ kávéskanál csilipehely
- ½ kávéskanál morzsolt oregánó
- só és frissen őrölt bors
Elkészítés
1
Az összes hozzávalót egy zárható üvegbe tesszük, alaposan összerázzuk, végül sózzuk és borsozzuk. Legalább 1 órára félretesszük, hogy összeérjenek az ízek.
2
[cim]Salátatippünk:[/cim]
3
zöldséges tésztasaláta sárgarépával, brokkolival, cukorborsóval és reszelt sajttal.