Egyéb

Guacamole

Ehhez a tipikus tex-mex mártogatnivalóhoz ropogós tortillachips és jéghideg Coronita sör illik. De csak akkor lesz a harsányzöld, üdén csípős avokádókrém igazán finom, ha puha zöldségből készül. Ezért a szupermarketekben vett kőkemény, éretlen avokádókat tegyük 2 napra papírzacskóba, és csak ez után a házilagos utóérlelés után turmixoljuk össze.

Guacamole

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még senki sem értékelte)
Loading...

Hozzávalók

  • 2 puha avokádó
  • ½ fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 friss, piros chilipaprika
  • 1 zöldcitrom
  • 1 dl tejszín
  • 2 maréknyi friss korianderzöld levél
  • A mártogatáshoz:

  • tortillachips

Elkészítés

1

Minden hozzávalót beledobálunk a turmixgépbe: az avokádó meghámozva és darabokra vágva kerül bele, a megpucolt vöröshagyma gerezdekre szeletelve, a fokhagyma pépesre reszelve, a kimagozott chilipiarikák pedig vékony forgácsokra aprítva. Beleszűrjük a zöldcitrom levét, ráöntjük a krémes tejszínt, beleollózzuk a korianderzöldet és megnyomjuk a gombot.

2

Néha leállítjuk, és segítünk kicsit a gépnek egy fakanállal, mert akkor könnyebben keveri pépesre a világoszöld színével ártatlannak tűnő, de a méregerős chilipaprikák miatt izmos mártást.

3

Amikor kész, megsózzuk, és tálkába kanalazzuk.

Megjegyzés

4 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet