Egyéb

Görög kenyérsaláta

Minél rusztikusabb a kenyér, annál finomabb a végeredmény. Jót tesz neki, ha a fogyasztás előtt 15 perccel korábban készítjük el, hogy az ízek jól összeérjenek.

Görög kenyérsaláta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még senki sem értékelte)
Loading...

Hozzávalók

  • 4 szelet (kb. 10 dkg) rusztikus kenyér, darabokra tépkedve
  • 10 dkg bébispenót
  • 1 db 40 dkg-os fehérbab-konzerv, leöblítve és lecsepegtetve
  • 40 dkg koktélparadicsom, félbevágva és kimagozva
  • 12½ dkg feta, kockákra vágva
  • 1 fej lila hagyma, vékony félkarikákra vágva
  • 15 dkg nagyszemű olajbogyó (pl. Kalamata)
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • ½ kezeletlen citrom reszelt héja és 1½ citrom frissen facsart leve
  • 1 nagy gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 1½ evőkanál apróra vágott friss oregánó

Elkészítés

1

Egy nagy tálban összekeverjük a kenyérdarabokat, a bébispenótot és a fehérbabot.

2

Hozzáadjuk a paradicsomokat, a fetát, a lilahagymát, és az olajbogyót.

3

Az öntethez összekeverjük az olívaolajat, a citrom reszelt héját és levét, a fokhagymát és az oregánót, majd a salátára öntjük és az egészet alaposan összeforgatjuk.

Megjegyzés

4 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet