Egyéb

Feketeribizli-likőr

Kínálhatjuk aperitifként önmagában, ízesíthetünk vele pezsgőt, adhatjuk vadhúsok, sajtok mellé is. Magunk készítette konyhai ajándéknak is tökéletes!

Feketeribizli-likőr

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (14 értékelés, átlag: 3,57 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 60 dkg fekete ribizli
  • 8 dl vodka
  • 20 dkg cukor

Elkészítés

1

A fekete ribizlit megtisztítjuk, hideg vízzel leöblítjük. Széles szájú, jól zárható befőttesüvegbe tesszük, fakanállal kissé összetörjük, és ráöntjük a vodkát.

2

Az üveget lezárjuk, és 2 hónapig hűvös, sötét helyen érleljük, közben többször meg-megrázogatjuk.

3

Az idő elteltével az alkoholos keveréket egy sűrű szövésű textillel bélelt szűrőbe öntjük. A gyümölcshúst alaposan kinyomkodjuk, az alkoholos levet pedig egy kb. 2 literes tálban felfogjuk.

4

Egy kis lábosban 1 dl vizet forralunk, hozzáadjuk a cukrot, és 2-3 perc alatt sűrű sziruppá főzzük.

5

A forró cukorszirupot a fekete ribizlis vodkához keverjük. A likőrt sterilizált üvegbe (akár több kicsibe) töltjük, és légmentesen lezárjuk. Hűvös helyen legalább 2 hétig tovább érleljük, mielőtt megkóstolnánk.

Megjegyzés

Kb. 1 liter lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet