Édességek

Zebra

Nagyon szerethető, mennyei, omlós állagú és őszinte ízű. A próbasütések során mindenki szép stikában rájárt, pedig kiderült: először senki sem hitte, hogy toplistás versenyző lesz.

Zebra

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 értékelés, átlag: 5,00 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 12 dkg hámozott mandula
  • 15 dkg cukor
  • 34 dkg finomliszt
  • 4 dkg étkezési keményítő
  • ¼ teáskanál só
  • 3 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 34 dkg puha vaj
  • A formázáshoz:

  • kevés liszt

Elkészítés

1

A mandulát a cukorral együtt porfinomságúra őröljük. A lisztet elvegyítjük az étkezési keményítővel és a sóval, majd az így kapott lisztkeveréket megfelezzük, és az egyik adagot feldúsítjuk a kakaóporral.

2

A puha vajat és a cukros mandulát lassú fokozatú robotgéppel 2 perc alatt összekrémesítjük. Ezután a vajas-mandulás alapot megfelezzük, és az egyik részhez a sima lisztes keveréket adjuk, a másikhoz a kakaósat. Mindkettőből tésztát készítünk: először fakanállal, majd kézzel összedolgozzuk a hozzávalókat.

3

A sima és a kakaós tésztát bucira formázzuk, korongokká lapítjuk, és folpakba csomagolva 45 percig a hűtőben pihentetjük.

4

A sütőt előmelegítjük 160 fokra. Sütőpapírt terítünk 2 db 30×40 cm-es tepsibe. A nyújtódeszkát enyhén meglisztezzük.

5

A sima és a kakaós tésztából sorra lecsípünk ½ dkg-os darabokat, és tömör golyókká gyúrjuk. A golyókból 10 cm hosszú rudakat sodrunk a nyújtódeszkán, aztán 1-1 sima és kakaós tésztarudat összetekerünk. A tekercseket finoman összenyomjuk, hogy a kétféle tészta jól egymáshoz tapadjon. (Ha a sima vagy a kakaós tészta formázás közben visszapuhul, kis időre a hűtőbe tesszük.)

6

A megformált tekercseket egymástól 3-3 cm-re helyezzük a tepsikre, és megsütjük 18 perc alatt, egyik tepsivel a másik után. A tepsiken hagyjuk kihűlni, és közben a tepsiket rácsra helyezzük.

Megjegyzés

Kb. 80 db lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet