Édességek

Szilvás sütemény

Az „Eszem még egy szelettel, aztán abbahagyom” műfajba tartozik. Persze én is, a családtagjaim is tudják, hogy ez a fogadalom önbecsapás. De nem baj.

Szilvás sütemény

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (8 értékelés, átlag: 3,25 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 25 dkg puha vaj
  • 12½ dkg 20%-os zsírtartalmú tejföl
  • 25 dkg cukor
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • 2 kezeletlen citrom
  • 4 tojás
  • 30 dkg finomliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • ¼ teáskanál só
  • A tetejére:

  • kb. 70 dkg szilva, félbevágva és kimagozva
  • 1 evőkanál cukor
  • ¼ teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés

1

Előmelegítjük a sütőt 160 fokra. Kivajazunk és sütőpapírral kibélelünk egy 25×35 cm-es tepsit.

2

A tésztához a puha vajat, a tejfölt, a cukrot, a vaníliakivonatot és a citromok reszelt héját kézi robotgéppel 1 perc alatt összekeverjük, majd egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat.

3

A lisztet, a sütőport és a sót összevegyítjük egy másik tálban, aztán lassú fokozatra kapcsolt kézi robotgéppel 2 részletben hozzáadjuk a vajas, tejfölös, tojásos alaphoz.

4

A tésztát egyenletesen szétkenjük a tepsiben, és elosztjuk rajta a felezett szilvát. A cukrot összekeverjük a fahéjjal, majd meghintjük vele a gyümölcsöt.

5

A süteményt kb. 50 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, 5×5 cm-es darabokra vágjuk.

Megjegyzés

30 db lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet