Édességek/ Újdonság

Szilvás morzsapite vajkaramellával

Kevés egyszerűbb sütemény létezik a morzsapiténél. Íme egy, őszre hangolva.

Szilvás morzsapite vajkaramellával

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 értékelés, átlag: 5,00 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • A morzsához:

  • 15 dkg finomliszt
  • 10 dkg barna cukor
  • 5 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 12 dkg hideg vaj, kockákra vágva
  • A gyümölcshöz:

  • 50 dkg szilva, félbevágva és kimagozva
  • 5 dkg cukor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 kezeletlen citrom reszelt héja
  • 10 dkg puha vajkaramella, durvára vágva
  • A sütőtál előkészítéséhez:

  • kevés vaj

Elkészítés

1

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és vékonyan kivajazunk egy 20×25 cm-es sütőtálat.

2

A lisztet, a kétféle cukrot és a sót egy közepes méretű tálban elkeverjük. Belemorzsoljuk a vajat, és kézzel összedolgozzuk.

3

A szilvafeleket egy keverőtálban összeforgatjuk a cukorral, a keményítővel, a reszelt citromhéjjal és a felaprított vajkaramellával.

4

A szilvás keveréket beleszórjuk a sütőtálba, és meghintjük a morzsa felével. Mehet az édesség a sütőbe 20 percre, a maradék morzsát pedig betesszük a hűtőbe.

5

Az idő elteltével a sütőtálat kivesszük, a sütő hőmérsékletét 200 fokra emeljük, és az édességet megszórjuk a félretett morzsával. Ezután visszatesszük sülni további 30 percre.

6

Amikor elkészült, 20-30 percig hűlni hagyjuk, és langyosan tálaljuk.

Megjegyzés

8 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet