Édességek

Szederkrémes piskótatekercs

Meglátják, ebből a finom édességből mosolygósan nagy adag lesz egy-egy szelet. A piskóta kakaóporral készül, ezért liszt nem kell hozzá, az amerikai cheesecake töltelékéhez hasonló szedres krémet pedig zselatin sűríti, amely pusztán fehérje, ezért 2 teáskanálnyi alig 16 kalória. Íme egy szép és jó, de abszolút fogyókúrás süti.

Szederkrémes piskótatekercs

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 értékelés, átlag: 4,33 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • A piskótához:

  • 3½ dkg 10-12% kakaóvaj-tartalmú, cukrozatlan kakaópor
  • ½ teáskanál szódabikarbóna
  • 4 tojás (szobahőmérsékletű)
  • 1 tojásfehérje
  • 9 dkg gyümölcscukor
  • A krémhez:

  • 20 dkg mélyhűtött, még fagyos szeder
  • 11½ dkg méz
  • 1 evőkanál reszelt citromhéj
  • 2 doboz 12½ dkg-os, 9%-os zsírtartalmú natúr sajtkrém
  • 2 teáskanál zselatinpor

Elkészítés

1

A krémhez az első 3 hozzávalót mérsékelt tűzön 5 perc alatt összefőzzük. Robotgéppel belevegyítjük a sajtkrémet, és megvárjuk, amíg kihűl.

2

A zselatint simára keverjük ½ dl meleg vízzel, és robotgéppel a szedres sajtkrémhez adjuk. Az egészet kenhetően sűrűre dermesztjük kb. 6 óra alatt a hűtőben, közben néha átkeverjük.

3

A piskótához a sütőt előmelegítjük 175 fokra. Sütőpapírt terítünk egy 40×30 cm-es, vékony peremű tepsibe vagy sütőlemezre.

4

A kakaót a szódabikarbónával összekeverjük. Az egész tojásokat szétválasztjuk, majd a tojásfehérjékhez hozzáadjuk a plusz tojásfehérjét, és robotgéppel kemény habot verünk belőle a gyümölcscukor 1/3-ával. A tojássárgájákat a maradék cukorral fehéredésig keverjük a géppel.

5

A tojássárgás keverékben fakanállal jól eldolgozzuk a fehérjehab 1/3-át. Ezután továbbra is fakanállal, de óvatos, széles mozdulatokkal beleforgatjuk a többi habot, majd rászitáljuk a szódabikarbónás kakaót, és ezt is finoman belekeverjük.

6

A masszát széles pengéjű késsel egyenletesen eloszlatjuk a tepsin, és 15 perc alatt megsütjük. Még melegen átemeljük egy enyhén nyirkos konyharuhára, és az egyik hosszabbik oldalánál indítva szorosan felcsavarjuk. Megvárjuk, amíg kihűl.

7

A piskótalapot megkenjük a krémmel, és újra feltekerjük. Az édességet folpakba csomagolva 1 éjszakára hűtőbe tesszük, másnap szeletekre vágva kínáljuk.

Megjegyzés

10 adag lesz belőle. (1 adag: 130 kcal)

Talán ez is érdekelhet