Édességek

Mustkrém szőlővel

A balatoni nyaralónk környékén szinte az összes borospincében kínálnak ilyenkor mustot. Nálam látványos, mégis kevés hozzávalós finomság lesz belőle.

Mustkrém szőlővel

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még senki sem értékelte)
Loading...

Hozzávalók

  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 kezeletlen héjú citrom
  • 1½ dl must
  • 1½ dl hideg habtejszín
  • 1 fürt vörös szőlő

Elkészítés

1

Vizet forralunk egy edényben, és kiválasztunk egy fémtálat, amely kényelmesen ráillik.

2

A kiválasztott fémtálban kézi robotgéppel lassú fokozaton 1 percig verjük a tojásokat, majd apránként hozzáadjuk a cukrot, és tovább verjük erős fokozaton 3 percig. Belereszeljük a citrom héját, hozzáadunk a levéből 4 evőkanálnyit, és hozzáöntjük a mustot. Ebből lesz az alapkrém.

3

A már lobogó víz alatt takarékra vesszük a lángot. Az alapkrémet kb. 5 perc alatt sűrűre főzzük a csendes, gyöngyöző forrás fölött, és közben kézi habverővel folyamatosan keverjük. Ha kész, teljesen kihűtjük.

4

A hideg tejszínből habot verünk, és fakanállal az alapkrémhez forgatjuk.

5

A szőlőt megmossuk, leszemezzük, majd a szemeket félbevágjuk. A mustkrémmel rétegezve szétosztjuk 4 üvegkehelyben, és a tálalásig hűtőben tartjuk.

Megjegyzés

4 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet