Édességek

Mogyorókrémes süti

Egyszerűen elkészíthető, lágy tésztájú kakaós édesség, amelybe itt-ott falatnyi, olvadt mogyorókrémadagok csempésznek érdekességet.

Mogyorókrémes süti

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még senki sem értékelte)
Loading...

Hozzávalók

  • 20 dkg finomliszt
  • 2 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • ¼ teáskanál só
  • 17½ dkg puha vaj
  • 15 dkg cukor
  • 3 tojás
  • ½ dl tej
  • 10 dkg csokoládés mogyorókrém
  • A forma előkészítéséhez:

  • kevés puha vaj és cukrozatlan kakaópor
  • A tálaláshoz:

  • kevés porcukor

Elkészítés

1

Előmelegítjük a sütőt 175 fokra, és kivajazunk, majd kakaóporral behintünk egy 24 cm-es kapcsos koszorúformát.

2

A lisztet, a kakaóport, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót összevegyítve magunk mellé készítjük.

3

A puha vajat és a cukrot robotgéppel 2 perc alatt jól összedolgozzuk egy tálban, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, aztán lassabb fokozaton a lisztes részt, végül a tejet is.

4

A tésztát belekanalazzuk a formába, elegyengetjük a tetejét, majd a forma alját néhányszor finoman a munkapulthoz ütögetjük, hogy a tészta kissé elterüljön benne. A csokoládés mogyorókrémet teáskanálnyi mennyiségekben elpötyögtetjük rajta, és egy fakanál nyelével belekeverjük.

5

Megsütjük 30–35 perc alatt. Ha kihűlt, kifordítjuk a formából, és szeletekre vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.

Megjegyzés

8 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet