Édességek

Meggyparfé

Csak akkor készítsük, ha igazán ízes, lédús meggy áll rendelkezésünkre. Ha nincs, csináljuk bátran sárga- vagy őszibarackból, esetleg ribizliből vagy szederből.

Meggyparfé

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még senki sem értékelte)
Loading...

Hozzávalók

  • 30 dkg kimagozott meggy
  • 25 dkg cukor
  • 5 tojássárgája
  • 5 dl habtejszín

Elkészítés

1

A meggyet egy kisebb lábasban takaréklángon összefőzzük 10 dkg cukorral. Amikor kicsit megpuhult, botmixerrel pürésítjük. Ezután addig főzzük tovább mérsékelt lángon kevergetve, amíg kb. 10 perc alatt híglekvár-állaga nem lesz. Félretesszük hűlni.

2

A tojássárgájákat elkeverjük a maradék cukorral és 1 dl tejszínnel egy fém keverőtálban. Ezután gőz fölött, kézi habverővel folyamatosan verve addig főzzük, amíg kb. 5 perc alatt fényes, szalagos nem lesz. Ekkor levesszük a gőzről, és robotgéppel kihűlésig tovább verjük.

3

A maradék tejszínt felverjük habbá.

4

A tojássárgájás habot és a kihűlt meggypürét fakanállal óvatosan összekeverjük, majd finom mozdulatokkal beleforgatjuk a tejszínhabot. Átöntjük egy folpakkal bélelt, kb. 10×25 cm-es, 1,5 l űrtartalmú, szögletes püspök­kenyérformába, és a mélyhűtőben egy éjszaka alatt megfagyasztjuk.

5

Tálalás előtt nem szükséges felengedni, azonnal vágható.

Megjegyzés

8 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet