A bögrés sütiknek nincs párjuk. Egyszerűen elkészíthetők, így bátran neki állhatnak még a kezdők is. Ez a süti a kukoricadarától nemcsak egészségesebb hagyományos, lisztesebb társainál, de finomabb is náluk.
Mandulás polentamuffin mandarinmázzal
Hozzávalók
- 2 bögre darált mandula
- ¾ bögre finom szemű kukoricadara
- 6 evőkanál finomliszt
- 1½ teáskanál sütőpor
- ½ teáskanál só
- 20 dkg puha vaj
- 2/3 bögre cukor
- 1 kezeletlen mandarin reszelt héja és frissen facsart leve
- 3 tojás
A mázhoz:
- 1 bögre porcukor
- 2-3 evőkanál frissen facsart mandarinlé
Elkészítés
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és papírkapszlival kibélelünk egy 12 mélyedéses muffinformát.
Egy közepes tálban összevegyítjük a darált mandulát, a kukoricadarát, a lisztet, a sütőport és a sót, és magunk mellé készítjük.
Egy nagy tálban a puha vajat, a cukrot és a mandarin reszelt héját kézi robotgéppel 5 perc alatt habosra keverjük. Ezután egyesével belekeverjük a tojásokat, ezekkel is kihabosítjuk, végül belekeverjük a mandarin levét is.
Hozzászórjuk a lisztes keveréket, majd az egészet fakanállal, néhány mozdulattal összeforgatjuk.
A masszát az előkészített formába adagoljuk, és az előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
A tepsit kivesszük a sütőből, és rácsra tesszük, majd a muffinokat teljesen kihűtjük.
A mázhoz a porcukrot a mandarin levével krémmé keverjük, a muffinok tetejére csorgatjuk, és miután kissé megszáradt a máz, tálaljuk.
Megjegyzés
12 db muffin lesz belőle.