Édességek

Mandulás polentamuffin mandarinmázzal

A bögrés sütiknek nincs párjuk. Egyszerűen elkészíthetők, így bátran neki állhatnak még a kezdők is. Ez a süti a kukoricadarától nemcsak egészségesebb hagyományos, lisztesebb társainál, de finomabb is náluk.

Mandulás polentamuffin mandarinmázzal

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még senki sem értékelte)
Loading...

Hozzávalók

  • 2 bögre darált mandula
  • ¾ bögre finom szemű kukoricadara
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 1½ teáskanál sütőpor
  • ½ teáskanál só
  • 20 dkg puha vaj
  • 2/3 bögre cukor
  • 1 kezeletlen mandarin reszelt héja és frissen facsart leve
  • 3 tojás
  • A mázhoz:

  • 1 bögre porcukor
  • 2-3 evőkanál frissen facsart mandarinlé

Elkészítés

1

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és papírkapszlival kibélelünk egy 12 mélyedéses muffinformát.

2

Egy közepes tálban összevegyítjük a darált mandulát, a kukoricadarát, a lisztet, a sütőport és a sót, és magunk mellé készítjük.

3

Egy nagy tálban a puha vajat, a cukrot és a mandarin reszelt héját kézi robotgéppel 5 perc alatt habosra keverjük. Ezután egyesével belekeverjük a tojásokat, ezekkel is kihabosítjuk, végül belekeverjük a mandarin levét is.

4

Hozzászórjuk a lisztes keveréket, majd az egészet fakanállal, néhány mozdulattal összeforgatjuk.

5

A masszát az előkészített formába adagoljuk, és az előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

6

A tepsit kivesszük a sütőből, és rácsra tesszük, majd a muffinokat teljesen kihűtjük.

7

A mázhoz a porcukrot a mandarin levével krémmé keverjük, a muffinok tetejére csorgatjuk, és miután kissé megszáradt a máz, tálaljuk.

Megjegyzés

12 db muffin lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet