Édességek

Mákos-meggyes sajttorta

Látványos, és egyaránt megállja a helyét hétvégi ebéd után, de születésnapi köszöntésen is. Ha csak felnőtteknek készítjük, használjunk hozzá rumos meggyet.

Mákos-meggyes sajttorta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még senki sem értékelte)
Loading...

Hozzávalók

  • Az alaphoz:

  • 20 dkg teljes kiőrlésű keksz
  • 8 dkg darált mák
  • 14 dkg vaj, megolvasztva és langyosra hűtve
  • A töltelékhez:

  • 4 tojás
  • 30 dkg tejszínes natúr krémsajt
  • 25 dkg krémes ricotta
  • 2 dl habtejszín
  • 18 dkg porcukor
  • 1 alaposan megmosott citrom reszelt héja
  • 5 dkg mák (nem darált)
  • A tetejére:

  • 3 dl víz
  • 2 dl meggyszörp
  • 4 evőkanál zselatinpor
  • 40 dkg mélyhűtött meggy, fagyosan

Elkészítés

1

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Kibélelünk sütőpapírral egy 24 cm-es, kapcsos tortaformát, és kívülről beburkoljuk több réteg alufóliával.

2

A kekszet késes betétű robotgépben morzsásra aprítjuk, majd átszórjuk egy tálba, és összeforgatjuk a mákkal meg az olvadt vajjal. Áttesszük a tortaformába, és jól belenyomkodjuk az aljába, majd egy pohár talpával tömörítjük.

3

A töltelékhez papírtörlővel kitöröljük az eddig használt robotgépet. A mákon kívül az összes hozzávalót simára dolgozzuk benne, majd átszedjük egy tálba, és fakanállal hozzáforgatjuk a mákot.

4

A mákos tölteléket a kekszes rétegre öntjük, és a tortát 50 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni, közben rácsra tesszük.

5

A torta tetejére a vizet és a meggyszörpöt egy kis fazékban összemelegítjük, de nem forraljuk fel. Levesszük a tűzről, rászórjuk a zselatinport, és csak azután keverjük el, ha már lesüllyedt.

6

A kihűlt sajttorta tetejét kirakosgatjuk a meggyszemekkel, majd a közepéről kifelé indulva rákanalazzuk a zselatinos szörpöt. Ezután 1 éjszakán keresztül a hűtőben dermesztjük, és másnap tálaljuk.

Megjegyzés

8 szelet lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet